Postat de: sduduman | 17 august 2011

Fotografii in HDR


Nu stiu cat de mult este cunoscuta tehnica HDR la noi, dar in America face furori. Din cate am inteles, este o combinatie intre modul de a face o fotografie si o serie de efecte aplicate cu ajutorul unui soft specializat (gasiti mai multe detalii aici).

La nivel international, unui dintre cei mai buni fotografi in HRD este Trey Ratcliff. Acesta a reusit sa creeze cel mai mare blog de fotografie de voiaj din lume www.stuckincustoms.com. Pe acest site, pe langa foarte multe fotografii extraordinare din locatiile cele mai exotice din lume, puteti gasi un tutorial pentru aplicarea tehnicii HRD si foarte multe informatii utile.

Din pacate, eu nu am aplicat prima parte a tehnicii (aceea de a face mai multe fotografii unui peisaj cu timpi diferiti de expunere) dar totusi am vrut sa vad daca se poate aplica restul tehnicii HDR la pozele mele. Asa ca am apelat la talentul unui prieten, care are un ochi mult mai artistic decat mine, pentru a aplica efectele respective. Acestea sunt fotografiile modificate de Gabriel Bonea in mai multe variante (originalele le gasiti in postarile mele precedente Delta Dunarii):

HDR Delta Dunarii

Urmeaza maine o serie de fotografii HDR din Grecia

Daca va place, va rog sa postati comentarii.


Responses

  1. Absolut superb!


Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: